pátek 18. listopadu 2011

Hra o trůny a deskové hry

Asi před deseti dny jsem dokoukal seriál z produkce HBO názvem Hra o trůny. Tento desetidílný seriál (1. série) si mě absolutně podmanil. Proto jsem se rozhodl, že se ve zkratce vrátím k deskovým hrám, které čerpají z díla spisovatele George R.R. Martina, který za Hrou o trůny stojí. Respektive je autorem díla Píseň ledu a ohně, fantasy románu z něhož film vychází. 
Mě těší, že HBO nyní natáčí druhou sérii skvělého seriálu.


Více o seriálu se dozvíte např. ZDE.

Během následujících několika týdnů se na pultech obchodů objeví stolní hra A Game of  Thrones: The Board Game Second Edition. 


Půjde o revidovanou, v minulosti již vydanou hru pro 3-6 hráčů s hrací dobou 2-4 hodiny. Ve hře se ujmete jednoho z 6 rodů s nímž se budete snažit získat co nejvyšší vliv, kterého dosáhnete bojem, diplomacií a intrikami. 

Další deskovou hrou ze světa boje o trůny je Battles of Westeros.


Jde o hru pro 2 hráče s hrací dobou 1-2 hodiny, přičemž hra je postavena na herním principu použitém např. ve hrách Battlelore nebo Memoir´44. Hra je ovšem zasazena do prostředí v němž se odehrává román Píseň ledu a ohně a i herní mechanismus je obohacen o některé herní prvky, proti výše uváděným hrám. 

Poslední zmíním karetní hru A Game of Thrones: The Card Game. 


Jde o living card game, tedy sběratelskou karetní hru s předem jasně definovanými balíčky, které hru obohacují každý měsíc o nové karty. Hra je určena pro 2-4 hráče s hrací dobou 1-2 hodiny. 

Žádné komentáře: