pátek 29. srpna 2014

Report z hraní Hry o trůny v počtu pěti hráčů

Včera jsme se poprvé sešli k deskové Hře o trůny v počtu pěti hráčů. Využil jsem příležitost a sáhl po rodu Tyrrelů. Další rody jsme si rozdělili následovně: Jenaaa - Baratheonové, Martin - Greyjoyové, Endymion - Lannisterové a Major - Starkové.
Hra ubíhala pozvolna až do okamžiku, kdy Stark získal šestý hrad a všechny rody, kromě mě (byl jsem daleko) se snažili, jak to jen šlo, zamezit v zisku sedmého vítězného hradu Majorovi.

(obrázek herního plánu v šestém kole) 

Greyjoy byl dost pasivní a vzhledem k tomu, že Martin, který hrál za tento rod, hrál hru poprvé, se není čemu divit.
Tyrrelové se snažili dobývat hrady, které nepatřili žádnému z jmenovaných rodů a snažili se býti dostatečně opevnění na hranicích s rodem Baratheonů a Lannisterů. Největší část hry právě Tyrrelové ovládali Železný trůn.
Lannisterové se snažili všemožně rozpínat, ale jejich snaha vyšla v několika pokusech nazmar a dostatečnou moc si nikdy nezískali.
Baratheonové využívali v malé míře volná území a zřejmě i proto se nikdy nedostali do dostatečně silné pozice, aby mohli pomýšlet na vítězství.
Starkové naproti tomu využili volných území a postupně a zaslouženě dobili vítězný počet hradů.

(obrázek herního plánu na konci hry)

Hra nám v pěti hráčích trvala 2 a 3/4 hodiny, což se dá pokládat za krátký herní čas. Ještě by to chtělo sehnat šestého hráče, abychom hru mohli vyzkoušet v plném počtu šesti osob. 

Žádné komentáře: