čtvrtek 25. září 2014

Report z hraní Cyclades - Titans

Je tomu právě týden, co jsme se ve čtyřech sešli opět k hraní Cyclades, ovšem tentokrát poprvé s rozšířením Titans.
Hráli jsme týmovou hru, kdy já a Jenaaa jsme stáli proti Endymionovi s Martinem. Odehráli jsme dvě hry, kdy první trvala pouze 60 min. a druhá dvakrát déle.
V první hře jsme s Jenaaaou obsadili střed ostrova a rozdělili tak naše protihráče. Po celou dobu jsme kontrolovali hru a v podstatě bylo jen otázkou času, kdy zúročíme dobrý setup. Stalo se a po zásluze jsme vyhráli. Protivníky jsme více méně, vymazali z mapy.

(foto z průběhu první hry)

Ve druhé hře jsme se postavili proti sobě ve stejném složení, tentokrát jsme se sice snažili tlačit na střed mapy, ale soupeř už v počátečním rozmístění jednotek neudělal takovou chybu a od toho se odvíjel zbytek hry. Ač jsme měli dlouhou dobu navrch, ve druhé polovině jsme museli velice vážit, o přízeň kterého boha se budeme ucházet a ze hry se staly "bojové šachy".
Ač na konci hry došlo k většímu počtu zmatků z důvodu nepochopení určité části pravidel, tak hru vyhrál náš soupeř Endymion s Martinem. Zda po zásluze, k tomu se vyjadřovat nebudu ;-) , viďte kluci :-) .

Každopádně rozšíření Titans udělalo z Cyclades, troufám si říci, úplně jinou hru. Neřekl bych, že lepší nebo horší, prostě jinou, ale určitě stejně zábavnou jako je tato hra bez rozšíření Titans.

Žádné komentáře: