čtvrtek 10. prosince 2015

Co takhle zkusit ... Zaklínač - dobrodružná hra

Kdo by neznal skvělou počítačovou hru Zaklínač. Právě na vlně úspěchu počítačové hry se veze hra od společnosti Fantasy Flight Games, která nese příznačný název Zaklínač - dobrodružná hra.


Hru mohou hrát 2-4 hráči, kteří mohou vystupovat za hrdiny Geralta z Rivie, Triss, Marigolda nebo Yarpena Zigriho. Hráči se ve hře setkávají s různými bytostmi, získávají tak nové zkušenosti a trénují své schopnosti. Přitom plní různé úkoly. 
Jak shora zmíněno, hra obsahuje RPG prvky, kdy postavy zlepšují své startovní schopnosti, které má každá postavu jiné. Mimo to, že se každý snaží jet sám na sebe, hráči mohou i spolupracovat při plnění některých úkolů. 
Udávaná herní doba je 120 minut, ale počítejte, v plném počtu hráčů s delší herní dobou. Určitě je vhodné, když hru hrají zkušenější hráči, jinak může docházet k větším prostojům, kdy se ostatní hráči při "hraní" (jejich nehraní) mohou nudit. 


Zaklínače si můžete pořídit za cca 1100,-Kč, ale v současné době není v každém e-shopu k sehnání.


V žebříčku BoardGameGeek je hra až na 1808. místě, i tak věřím, že ve sbírce leckterého hráče má své místo, zejména pro fanoušky románů Andzeje Sapkovskeho je hra takřka povinnost. 

Žádné komentáře: