úterý 26. února 2019

Report z hraní: Detektiv - Po stopách zločinu

Dne 21.2.2019 jsem se společně s Tomášem, Jenaaaou a Pavlem vydal na Předměstí, což je název šestého scénáře hry Detektiv: Po stopách zločinu.


Dvě hodiny a dvacet minut intenzivního zážitku při pátrání po pachateli vraždy mladé ženy. To bylo tím hlavním, co si z hraní odnáším. Opravdu skvělý intenzivní zážitek, který nekazí žádná chyba herního mechanismu. Naštěstí jej nekazil ani žádný spoluhráč, když jsme příběhem procházeli jako jeden sourodý vyšetřovací tým.


Každý z nás se ujal určité role, kdy já jsem obsluhoval herní desku a četl příběhové karty, Pavel dělal poznámky na papír, Jenaaa se věnoval magnetické tabuli a Tomáš obsluhoval databázi Antares na notebooku.


Je naprosto bezpředmětné zde popisovat případ samotný. Proto jen zmíním, že námi hraní šestý scénář není obsahem balení základní hry, ale jde o rozšíření. Tento scénář lze doporučit jako první pro hraní, neboť je kratší a původně byl určen vydavatelem pro seznámení s hrou na různých výstavách. Jak jsem již uvedl na začátku, tak hra přináší skvělý prožitek deskové hry, která vás vcucne do světa těch, kdo odhalují nejtěžší zločiny a pokud máte tu správnou partu hráčů, tak určitě doporučuji pořídit.


Ještě doplním k závěrečnému skóre, že jsme zřejmě chybně pracovali s databází stop, když jak vidno, za stopy máme 0 z 9 možných bodů. Nebo jsme prostě byli jen tak špatní při práci v laboratoři. 

Žádné komentáře: