pátek 8. dubna 2011

Co takhle zkusit deskové hry? Dnes Vinhos


Tak po dlouhé době si zde povíme něco málo o euro hře. Je jí hra Vinhos, hra jež byla vydána v roce 2010 a je určena pro 2-4 hráče ve věku od 12 let. Hra nebyla vydána v češtině a zatím není k dispozici ani překlad pravidel v češtině. Ovšem očekávám, že se tak v následující době stane.
Hra je v současné době na žebříčku BGG na 186. místě, ale se solidním výhledem na zlepšení své pozice.


Ve hře se stáváte vinařem, kteří zvelebují v šesti ročních obdobích své vinice a zázemí potřebná pro výrobu vína. Čím lepší víno vinař vyprodukuje, tím bude úspěšnější a má předpoklad vyhrát hru.
Jde o hru komplexní, která je ovšem mezi běžnými hráči označována za tzv. počítací hru, respektive velmi počítací hru, tedy takovou, kde pro úspěch musíte hodně propočítávám co a jak hrát, aby jste dosáhli tíženého výsledku.


Hra se mi líbí po grafické stránce, i proto se na blogu objevuje. Její cena není nejnižší, pohybuje se na hranici jednoho tisíce korun.
Já sám se z euro her zaměřuji na ty méně složité a v poslední době mě již ani takové hry příliš neberou, krom těch, které již vlastním, proto hra Vinhos mou sbírku nerozšíří. Spousta hráčů jistě dokáže propracovanost této hry ocenit a ráda hru vyzkouší.

Žádné komentáře: