pondělí 11. dubna 2011

Co takhle zkusit deskové hry? Dnes rozšíření ke hře Memoir´44

Jedna z mých nejhranějších her Memoir´44 je velice úspěšnou hrou a proto její vydavatel Days of Wonder vydává velké množství rozšíření. Dnes se chci zaměřit na levnější rozšíření označovaná za Volume 1-4.

Rozšíření z roku 2008 Volume 1 nese název Hedgerow Hell a fanouškům přináší oboustrannou overlord mapu a dva scénáře pro hraní na standartní mapě. 
Krom toho do hry přichází i nákladní vozidla Dodge v počtu 6 ks. 

Rozšíření z roku 2009 Volume 2 se jmenuje Tigers in the Snow a do hry za osu zla přináší 6 ks obrněných tanků Tygr, která na bojišti dokáží lépe, než jakékoliv jiné tanky odolávat útokům nepřátel.
Dále toto rozšíření přináší oboustrannou overlord mapu a dva scénáře pro hraní na běžné mapě.


Další rozšíření z roku 2009 Volume 3 nese název Sword of Stalingrad a opět přináší oboustrannou overlord  mapu a dva standartní scénáře. Na rozdíl od předchozích rozšíření Volume nepřináší do hry nové jednotky (figurky), ale zato přibude balíček karet pro městské bitvy.


Volume 4 je rozšíření s názvem Disaster at Dieppe, které bylo vydané v roce 2010. Toto rozšíření opět přidá do hry nové jednotky (figurky) a to 6 ks Jeep Willys MB a 6 ks Half-tracks Sd.Kfz. 250. Krom toho si můžeme opět zahrát overlord scénář na nové oboustranné mapě (tedy scénáře 2) a také 4 klasické scénáře.


Cena uvedených rozšíření se pohybuje okolo částky 450,-Kč. Je jen na vás, které z jmenovaných rozšíření vás osloví a vy jej zařadíte do své sbírky. Každému takovému hráči přeji úspěch v nadcházejících bitvách.

Žádné komentáře: