sobota 29. března 2014

Představení hry The Witcher Adventure Game

Před vánocemi, v letošním roce, by se na pultech obchodů měla objevit nová dobrodružná desková hra The Witcher Adventure Game, která vychází zejména z počítačové verze Zaklínače, RPG hry, kterou netřeba nijak zvlášť fanouškům tohoto žánru PC her představovat.


Hra je určena pro 2-4 hráče (na výběr bude tedy z celkem 4 postav)s hrací dobou okolo 2 hodin.
S vybranými hrdiny budete cestovat přes nebezpečnou divočinu, bojovat s monstry, plnit různé úkoly a získávat vítězné body.



Každá postava ve hře bude mít jiné schopnosti, než druhá, a proto budou mít postavy své vlastní sady kostek, které jim umožní využívat právě takové schopnosti, které postavy mají. Např. Triss bude mít kostky se zaměřením na kouzlení, zatímco Geralt kostky zaměřené na hrubou sílu pro boj s monstry.
Dále budou mít postavy svůj balíček karet, který jim umožní se vyvíjet, přičemž lze s lehkou nadsázkou říci, že půjde hrát karty tak, že si člověk vybere určitý směr, kterým chce postavu směřovat, jako v pořádné RPG PC hře. Opět příklad: Geralt se bude moci zaměřit např. na vaření lektvarů nebo na vyvolávání smrtících znamení.
Ve hře se hráč bude moci rozhodnout, zda bude pomáhat druhým, nebo se bude soustředit na plnění úkolů jako jednotlivec. Ovšem důležité je jedno, získat více zlata, než ostatní.

Nástin hry vypadá velice zajímavě a to ještě není vše. Společnost BlackFire, která lokalizuje hry od FFG do češtiny již oznámila, že tato hra bude v distribuci v profesionální české verzi.
Už dnes je jisté, že pokud se dílo podaří vydat v češtině do vánoc, najdu tuto hru pod vánočním stromečkem. To je bez debat.

Žádné komentáře: