pondělí 24. března 2014

Warhammer: Invasion odchází, CONQUEST přichází

Asi tak, jak jsem nazval tento článek, lze nejlépe začít toto malé představení nové živé karetní hry od společnosti Fantasy Flight Games jménem Conquest.


Vydávání živé karetní hry Warhmammer: Invasion bylo před několika měsíci ukončeno, i tak bude nově na pultech obchodů k dostání jiná živá karetní hra ze světa Warhammer, a to Conquest, ze světa Warhammer 40.000.


Půjde o hru pro 2 hráče s hrací dobou 30-60 minut.
Hru začnete rozmístěním jednotek na planety, umístěné mezi hráči. Ovládnutí planet je cestou k vítězství v této hře. Po rozmístění jednotek následuje boj, který začíná hráč s vyšší iniciativou. Po bitvě vítěz získá válečnou kořist, podle toho, na které planetě zvítězil. Hráči se bijí tak dlouho, dokud je z nich nedosáhne podmínek vítězství.
Do bitvy vás vede vybraný válečník, které jste si na začátku hry zvolili. Protože ve hře bude celkem 7 frakcí, variabilita je zajištěna předem.
A koho si budeme moci vybrat? Vesmírné mariňáky, Imperiální stráž, Orčí gangy, stoupence Chaosu, Temné Eldary, Tau a Eldary.


Kdo se již nyní těší na tuto hru, tak si bude muset počkat do třetího čtvrtletí tohoto roku. 
Každopádně by se mohl o jedna o zajímavou hru, kde je deckbulding postaven okolo zvoleného válečníka a právě jemu se podřizuje výběr dalších karet do hracího balíčku. 
Vzhledem k tomu, že mám doma kompletní Warhammer: Invasion a nadále sbírám i Lord of the Rings: The Card Game od FFG, tak nový Warhammer 40k Conquest půjde mimo mne. 

A na konec ještě jeden obrázek, jak bude hra vypadat na hracím stole: 


Žádné komentáře: