sobota 11. března 2017

Report z hraní: Robinson Crusoe - Dobrodružství na Prokletém ostrově

Včera 10.3.2017 jsme poprvé zahráli spolu s Endymionem a Martinem Robinsona Crusoe.


Ani nevíme, jak k tomu došlo. Ale najednou se naše loď stala v bouři neovladatelnou a šla ke dnu. Naštěstí jsme se stali "trosečníky" (Scénář 1) na opuštěném ostrově a v sestavě kuchař (Martin), průzkumník (Deth) a tesař (Endymion) jsme museli posbírat dostatečné množství dřeva k postavení hranice, kterou jsme museli stihnout zapálit v době, kdy jsme věděli, že kolem pojede obchodní loď.
Měli jsme trochu štěstí a s námi se zachránil i pes a na ostrově jsme narazili na jednoho domorodce, kterému jsme dali jméno Pátek. (Hráli jsme poprvé, tak proč si hru trošku neulehčit).


Po spoustě prožitých útrap a dobrodružství, utržení velkého počtu zranění se nám v poslední chvíli podařilo postavit dostatečně velkou hranici, kterou jsme zapálili a loď, která ve 12. herním kole kolem proplouvala nás vyzvedla a my jsme byli dopraveni do bezpečí domoviny.

Hraní uvedeného scénáře nám trvalo 130 min. a musím říct, že jsme si hru užili. Hra má skvělou atmosféru a už po prvním zahrání si ji dovolím doporučit každému hráči, který má rád náročnější hry.

Žádné komentáře: