sobota 18. července 2020

Report z hraní... Barbarians - The Invasion


Už 29.6.2020 jsme si zahráli Barbarians: The Invasion Second Edition. Hra, ve které hraje hlavní slovo umisťování postaviček na rondel, na kterém jsou různé dostupné akce pro hráče. Ten je zajímavý tím, že je rozdělen na celkem čtyři kola a vy musíte jako další akci využít větší kruh, ale takovou část kruhu, do které zasahuje výseč z kruhu dříve využitého, respektive z akce dříve využité. Přitom v průběhu kola se může stát, že některý hráč určitým kolem pootočí a vy najednou nebudete mít možnost zahrát akci, kterou jste plánovali.


Hra jako taková zabere na stole fakt dost místa. To můžete vidět na prvním obrázku. Neobsahuje žádný text na herním materiálu, tedy je přístupná každému, neboť Endymion na Zatrolené hry nahrál pravidla v češtině.
Každý z nás, kdo jsme hru hráli (hráli jsme ve třech) se snažil hrát trošku na něco jiného z čeho pramení body. Odehrání hry nám zabralo bez 10 minut dvě hodiny, ale nenudili jsme se a hra bavila. Jde o takovou pohodovou worker placement hru pro každého, která je velice dobře vyvedená jak graficky, tak po stránce herních komponent.


Konečné skóre:
1. Deth 102 bodů
2. Tomáš P. 101 bodů.
3. Endymion 95 bodů.

Žádné komentáře: