úterý 29. září 2009

Co takhle zkusit karetní hry? Dnes Citadela a Temná Země

V karetní hře Citadela se snažíte postavit své město tak, abyste za něj dostali co nejvíce bodů. Lepší budovy ale stojí více peněz, a tak je nutno využívat služeb různých postav - mordýřem lze třeba na dané kolo odstranit jednu osobu, dějem někoho okrást a opdobně. Každé kolo můžete tajně zvolit jinou a jedině správná kombinace a především odhad na to, co vzal který soupeř, vás může přivést k vítězství. Citadela je velmi dobrá hra v jakémkoli počtu hráčů (lépe však od tří nahoru), díky vysoké míře interakce se hodí i na party.
Autor: Bruno Faidutti.
Hrací doba: 30-60 minut.
Počet hráčů: 2-7.
Doporučený věk: od 10 let.
Jazyk: kompletně v češtině.

Citadela – Temná země je rozšířením karetní hry Citadela a nelze ji bez původní hry hrát. Temná země přináší deset nových postav, které hru výrazně mění. Na scénu přichází výběrčí daní, diplomat či královna, každý se specifickými schopnostmi. Výběrčí obdrží peníze od hráče, jenž staví, diplomat může stavby měnit s protihráčem a královna získává peníze, pokud šikovně sedí. A také nové fialové budovy. Pokud vás původní Citadela bavila, ale lehce se vám ohrála, rozšíření Temná země může přinést opět nové prvky a něco vzruchu do hry;)
Autor: Bruno Faidutti.
Hrací doba: 30-45 minut.
Počet hráčů: 2-8.
Doporučený věk: od 10 let.
Jazyk: kompletně v češtině.

Opět zde zmiňuji tuto hru z jednoho prostého důvodu, již v brzké době si ji hodlám pořídit, snad se bude líbit. Na serveru BGG je Citadela na 95. místě, na serveru Hrajeme.cz je na místě 20. a rozšíření Temná Země je na místě 27.

Zdroj: www.hrajeme.cz

Žádné komentáře: