středa 30. září 2009

Co takhle zkusit karetní hry? Dnes Warhammer Invasion LCG


Warhammer: Invasion LCG je živá karetní hra z populárního fantasy světa Warhammeru. Jedná se o relativně nový formát hry (stejně jako nová edice A Game of Thrones a A Call of Cthulhu), který má oproti klasickým sběratelským hrám evidentní výhodu. Nemusíte kupovat tuny boosterů a hledat v nich své karty. LCG funguje na principu základního balíku, ke kterému postupně vycházejí expanze, které jsou balíčky přesně předdefinovaných 40 karet stejných pro všechny. Seznam karet je možné prohlédnout na webu a přesně tak víte, co dostanete. Hra má velkou variabilitu, odpadává ale nutnost hledat unikátní karty. Samotná hra se odehrává ve světě Warhammeru a můžete se postavit do čela lidí, trpaslíků, orků nebo Chaosu. Do budoucna přibudou ještě vznešení a temní elfové. Karty zla a dobra můžete kombinovat a hrát tak za Chaos či za řád. Hráči budují své říše, rozvíjejí se a nezbytně také bojují. Autorem hry je Eric M. Lang, který stojí již za několika úspěšnými karetními hrami. Hra má navíc úchvatnou grafiku, je proto horkým tipem mezi karetními hrami.
Autor: Eric M. Lang
Hrací doba: 30 minut
Počet hráčů: 2
Doporučený věk: od 13 let
Jazyk: anglicky

Instruktážní videa nejdete zde: http://www.fantasyflightgames.com/ffg_content/warhammer_lcg/tutorial/player.html a opravdu se na ně podívejde, stojí to za to.


Zdroj www.planetaher.cz

Tato hra se stala horkým kandidátem na koupi. Má překrásnou grafiku, nejde o finančně náročnou hru z toho hlediska, že není třeba nijak zvlášť kupovat balíčky a doufat, že v něm budou ucházející karty, ale jde o to, jak si který hráč balíček postaví a tomu uzpůsobí taktiku. Mám takový pocit, že ač neangličtinář do hry půjdu, protože i bez slovníku jsem si zvládl přeložit všechny karty (11), které jsem doposud viděl. No a pravidla v češtině jsou již přeložena zde: http://warhammerinvasion.webs.com/.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

fishbone: vypada to dobre:) jenom aby bylo dostatek hracu...

David Martinek alias Deth řekl(a)...

Bydlím na kraji republiky, kde hráči doslova nejsou na žádné deskové, karetní či figurkové hry. Tak musím lovit v nejbližším okolí a doufám, že ulovím alespoň dva hráče. Zatím mám přislíbehého jednoho.
Jinak máš naprostou pravdu, ... aby byl dostatek hráčů.... Podle toho co sleduji kolem této hry, tak např. v Praze by to být problém neměl.

Anonymní řekl(a)...

dokonce nas napadlo na poslednim turnaji v mutantech, ze by nebylo spatny udelat turnaj vcetne tebe a kamosu co hraji mutanty v nachode:)

David Martinek alias Deth řekl(a)...

nemysli, my jsme si tady říkali taky, že by bylo zajímavé se utkat s někým od jinud. Protože se nám nehodilo přijet letos na Chaotit chatu, tak jsme si říkali, že snad příští rok by to dopadnout mohlo.
Jen dvě věci se nám příliš nepozdávají na vašem systému a to 1. My neproxujeme, to jsme si zakázali, vy jo. 2. Hrajete jen na 21 bodů, to považujeme za málo.
No, ale je jasné, že nějaký kompromis je možný.

Anonymní řekl(a)...

fish: na poslednim turnaji jsme neproxovali a hrali jsme myslim na 28 bodu.