pondělí 9. srpna 2010

Report z hraní Memoir ´44 - ohlédnutí za několika bitvami

Tak jsme já a Jenaaa odehráli v poslední době hodně bitev ve hře Memoir ´44. Hra nás opravdu baví a na obrázcích níže jsem si dovolil představit 3 velice zajímavá bojiště.
Na prvním obrázku je bitva o Gazalu, která se odehráva na pouštích v Africe a šlo o tuhou tankovou bitvu, kterou nakonec zvládla lépe má, britská tanková brigáda. Obrázek ukazuje bojiště na konci bitvy.
Další obrázek je z bitvu v Ponyri (Kursk), kde se podařilo v celku překvapivě pro němce (Jenaaa) zvítězit Rudé armádě, která svými manévry neočekávaně rozložila taktiku osy zla. Na fotografii je počáteční rozestavení jednotek před bitvou.
Poslední z dnešních obrázků je z bitvy u Stalingradu, bitvy o tovární komplexy. V této bitvě si poprvé zabojovali i odstřelovači a opět jsem šťastně zvítězil, kdy se mi podařilo dosáhnout na poslední chvíli na vítězné medaily díky obsazení strategicky důležitých bodů na mapě.

Memoir ´44 je naší nejhranější deskovou hrou a kdo ji ještě nezkusil a není odpůrcem 2. sv. války ve hrách, tak takovým lidem ji určitě doporučuji.

Žádné komentáře: