středa 25. srpna 2010

Wish list, aneb jaké deskové hry bych rád výhledově zakoupil a proč

Memoir´44: Air Pack - vzhledem k tomu, že během posledního 1/4 roku jsem nejvíce času strávilu válečné strategie Memoir´44 a doposud jsem si Air Pack nezakoupil, je jasné proč je mezi mými vytouženými hrami. Umožňuje si projít spoustu scénářů s využitím leteckých sil a hraní dostatečně oživí i přes to, že má člověk již třeba odehrány všechny scénáře, které má doma a nechce je opakovat.


Runewars - hra, která nadchla nejednoho fanouška fantasy deskových her. Vnáší do hry prvky jako je 3D terén, neobvyklé vyhodnocování soubojů pomocí karet. Hra je v perfektním grafickém kabátku, obsahuje celkem 4 znepřátelené rasy, je vysoko v žebříčcích hráčů deskových her. Krom vysoké ceny nic nebrání tomu, abych si ji pořídil.
Arkham Horror - kooperativní hra pro hru v počtu od 1 hráče, obrovské množství komponent, skvělé téma, výborné reference, vyjde letos v češtině. Není co řešit, nutnost.


Pandemic: Nové hrozby - rozšíření ke hře Pandemic, kterou považuji za druhou nejlepší kooperativní hru hned za Battlestar Galactica. Obsahuje dost materiálu na to, aby již dost zajímavou hru ozvláštnila a rozšířila možnosti hry. Prostě rozšíření, které nemohu opomenout.

1 komentář:

Kent 2004 řekl(a)...

Tak Pandemie je jistě dobrá hra, ale vzhledem k tomu, že jsme tuto hru dlouho nehráli a je dost jiných her, o rozšíření zatím neuvažuji.