pondělí 21. ledna 2013

Co takhle zkusit karetní hry? Dnes Blood Bowl: Team Manager

Dnes bych chtěl představit karetní hru od společnosti Fantasy Flight Games, která byla vydána v roce 2011 a nese název Blood Bowl: Team Manager, The Card Game.


Hra je určena pro 2-4 hráče s hradí dobou 1-2 hod. Obvykle hra dvou hráčů trvá do 60 min.
Ve hře se představí celkem 6 různých ras ze světa Warhammer. Na hřišti se tak střetnou lidé, trpaslíci, lesní elfové, krysy, orkové, chaos.


Základním hracím kamenem této "sportovní" hry je vysílání hráčů do zápasů a turnajů. Hráči sice začínají s balíčkem předem definovaných karet, ale ten se postupem času může rozrůst, v závislosti na úspěších, o další hvězdné hráče, vylepšení nebo personál.
Herní plocha je "vydlážděna" kartami zápasů a kartami turnajů magazínu Spike!. Počet karet Spike! magazínu určuje i počet kol, která se budou hrát a ta jsou různá podle počtu hráčů, kteří hru hrají. Posledním turnajem, který hru vždy završí je Blood Bowl.
Cílem hry je získat co největší počet fanoušků, přičemž způsob, kterým k tomuto cíli dojdete si určíte sami taktikou, jak hru budete hrát a samozřejmě v závislosti na tom, kterou rasu jste si pro hru vybrali.


Hra Blood Bowl: Team Manager není dostupná v české lokalizaci. Její cena je 599,-Kč ve Fantasy obchodu. Kdo vládne angličtinou, může si více o hře přečíst na stránkách výrobce FFG. Pěkné video s odehráním jednoho kola a komentovaným průvodcem najdete na YouTube. O hře zde píší zejména proto, že jsem se rozhodl si tuto hru pořídit. Mám v plánu ji opatřit přelepkami karet, které si můžete stáhnout ze Zatrolených her. Ovšem, ještě než si hru koupím, počkám na dotaz, který jsem odeslal společnosti BlackFire, což je výhradní distributor her od FFG v České republice, jež žádám o odpověď zda hru plánují vydat v české lokalizaci.
Edit v 16:22 hod.: tak jsem dostal odpověď z Blackfire, že hru neplánují lokalizovat.

Žádné komentáře: