čtvrtek 3. ledna 2013

Report z hraní - Studená válka, zahráno podruhé

Včera jsme se s Endymionem opět sešli k zahrání další partie ve hře Studená válka 1945-1989. Tentokrát jsme si vyměnili strany konfliktu a tak jsem hrál za SSSR a Endymion hrál za USA.
USA měli stále značný vliv v Evropě a Severní Americe. Proti tomu v první polovině hry si SSSR drželo vliv na středním východě a po celou hru i v Jižní Americe. Proměnlivo bylo v Asii a Africe. Ovšem ke konci hry i zde měl větší vliv Endymion s USA a to rozhodlo.


Hru jsme tentokrát stihli odehrát za 3 hod. a 20 min., kdy jsme se dostali až k odehranému desátému kolu, po kterém se zastavilo počítadlo na hodnotě 7 bodů pro USA. V 10. kole jsem měl příliš mnoho karet soupeře a nepodařilo se mi něco málo urvat alespoň v Africe nebo Asii, tak nebylo co řešit. Vyhrál lepší hráč.
Po odehrání druhé hry si již troufnu hru doporučit téměř každému hráči deskových her. Když si člověk osvojí základní principy, tak se hraje hra sama. Není tak složitá, jak to z pravidel vypadá. Nuže, komu se líbí téma hry, kupte si ji :-).

Žádné komentáře: