středa 13. února 2013

Co takhle zkusit karetní hry? Dnes Star Wars: The Card Game


Dnes si trošku představíme jednu z řady karetních her, které vydává Fantasy Flight Games, jak víte, je to můj nejoblíbenější vydavatel stolních her.
Tato živá karetní hra byla vydána v roce 2012, tedy jde v podstatě o novinku, vždyť k této hře ještě bylo vydané žádné rozšíření v podobě dalšího balíčku karet.
Hra je určena striktně pro 2 hráče ve věku od 10 let s hrací dobou 30-60 minut. Balení obsahuje  240 karet, pravidla, žetony a počítadlo v podobě Hvězdy smrti. Autorem hry je Eric M. Lang, tedy autor mnou velmi oblíbených her Mutant Chronicles a Warhammer: Invasion. 


A o co ve hře jde. Jak jinak, o boj mezi temnou a světlou stranou síly, kdy stejně jako u jiných obdobných živých karetních her vykládáte karty osobností a jejich vylepšení, události apod., aby jste přehráli svého protihráče.
Myslím, že zde nemusím zmiňovat herní mechanismu. Pokud chcete vidět, jak se hra hraje, pak doporučím odkaz ZDE, kde přímo vydavatel dostatečně podrobně hraní vysvětluje.



V současné době je tato hra v žebříčku BGG na 438. místě, ale to je dáno zejména tím, že hra je na trhu krátce.
Co je na hře příjemné je to, že je zasazena do období, ve kterém se odehrávají filmové díly 4-6.
Pokud se ptáte, zda si hru pořídím, potom musím uvést jediné. Jsem hráčem dvou živých karetních her a tři takové hry, to by už bylo opravdu moc. Faktem je, že jsem velkým fanouškem Hvězdných válek, ale kupovat každý měsíc rozšiřující balíčky ke třem hrám, to by už bylo moc. Krom toho jsem přesvědčen, že bych v okolí nenašel spoluhráče.

Žádné komentáře: