pátek 2. prosince 2016

Co takhle zkusit ... Mombasa

Desková hra Mombasa je klasická euro hra, kterou nyní v české lokalizaci vydává společnost Albi. Cena hry se bude pohybovat lehce pod tisíc korun.


Mombasa byla vydána už v roce 2015 a v současné době se nachází na 65. místě žebříčku BoardGameGeek. Jde o strategickou hru ekonomického zaměření. Je určena pro 2-4 hráče s hrací dobou 75-150 min. Autorem hry je Alexander Pfister, který stojí za známými karetními hrami Port Royal nebo např. Boží zboží.


Ve hře Mombasa hráčí získávají podíly ve společnostech se sídlem v Mombase, Kapském městě, Sant-Louis a Káhiře, přičemž rozšiřují tyto společnosti na celém Africkém kontinentu, aby získali co nejvíce peněz. Investování zboží zvyšuje počet akcií vašich společností a rozšižováním jejich obchodních stanic zvušujete hodnotu těchto akcií. Navíc můžete zvyšovat zisky budováním diamantových zásob a důmyslným účetnictvím.
Hra je řízena jedinečným hracím mechanismem, který řídí hru. V každém kole hráči zvolí akční karty ve své ruce, potom je současně odhalí a provádějí vybrané akce.
Po fázi obecných akcí v 7. kole hra končí a nastane fáze závěrečného bodování, která určí vítěze.


V poslední době se postupně vracím ke hrám typu euro a zkusit si zahrát Mombasu mě láká a to až tak, že se může stát, že si ji pořídím. Přeci jen se blíží vánoční svátky a co lepšího si přád pod stromeček, než kvalitní deskovou hru.
Více o tom, jak se Mombasa hraje najdete v češtině ZDE.

Žádné komentáře: