sobota 3. prosince 2016

Co takhle zkusit ... New Angeles

Novinka od společnosti Fantasy Flight Games ze světa Android, tak to je New Angeles. Jedná se tedy o sci-fi hru určenou 4-6 hráčům s dlouhou hrací dobou mezi 120-240 minutami. Hra je doporučována hráčům od 14 let.


Každý z hráčů se chopí mocných otěží megakorporace. Peníze jsou to nejdůležitější, proto zvyšujete své zisky, aby jste uspokojovali investory a vydělávali více a více peněz a udržovali americkou vládu v klidu. Potom se bude vaší megakorporaci dařit.
Vítězem se stává ten hráč, který nashromáždí největší kapitál.


V každém kole podáváte nebídky různých společností, které mohou prospívat městu. Odhalíte aktiva, která představují telentované jedince nebo skupiny, které mohou pomoci produkovat zisk a vliv. Následně zahrajete akční kartu jako nabídku. Karty mají samozřejmě různé účinky, obvykle se používají pro hladší chod města nebo pro zvýšení příjmu peněz. Ovšem do hry aktivního hráče mohou vstoupit protihráči se svými nabídkami. Proto je důležité každý krok řádně promyslet.


Jádrem hry jsou jednání mezi hráči ohledně nabídek. Díky tomuto prvku jde o velmi interaktivní hru, kdy jednání mohou sklouznout do několika koleček. Jen nekompromisní manipulátor uspěje.


Na to, jak si hru hráči oblíbí si budeme muset ještě nějaký ten čas počkat, neboť jak jsem výše uvedl, jedná se o novinku, kterou má v rukou jen malá hrstka hráčů. Počáteční ohlasy jsou velmi příznivé.

Žádné komentáře: