úterý 28. srpna 2018

Co takhle zkusit... A Games of Thrones The Board Game - Mother of Dragons (Hra o trůny: Desková hra - Matka draků)


V současné době se na pulty obchodů dostává první rozšíření k deskové hře Hra o trůny, ovšem pozor, rozšíření je v angličtině a Blackfire ještě neoznámil, zda vůbec rozšíření vydá v českém jazyce. No, pokud tak neučiní, tak to bude opravdu velké zklamání.
Doposud jsme si mohli zahrát Hru o trůny v počtu 3-6 hráčů, s rozšířením se nás může u stolu sejít již až 8. Hru doplní rody Targaryenů a Arrynů.


To ovšem nemůže být vše, a pro nové rodu tu je i rozšiřující díl mapy - Svobodné město Essos a jeden překryvný díl pro mapu původní.


Potom tu máme také změnu herního mechanismu, kdy Targaryenové nemají za cíl dobít hrady a pevnosti, jako ostatní hráči, ale jejich cílem je odhalit své spojence a pro jejich vítězství je rozhodující počet území ovládaných spojenci.
Další nový herní mechanismus tkví v tom, že neovládaná území slouží jako domy vazalů, o které se soutěží na začátku každého kola. Vazalové potom v bojích používají nové karty, nikoliv bojové karty ze základní hry.
Další do hry přibude Železná banka, která poskytuje své úvěry, které umožňují získat mocnou pomoc pro vaši věc.


Vzhledem k tomu, co toto rozšíření přináší si vůbec nedovedu představit, že nebude vydáno v češtině. Protože Hra o trůny - desková hra je úspěšná, tak se snad tohoto rozšíření v rodném jazyce dočkáme. Blackfire by měl své rozhodnutí vydat během následujícího měsíce.

Žádné komentáře: