pátek 7. září 2018

Reporty z hraní: Blood Rage a Great Western Trail: Cesta na západ

Už 17.8.2018 jsme se v plném počtu sešli k zahrání Blood Rage a hned na začátek musím říct, že pro mě to tedy byl Rage pořádný. Jé, jak já byl špatný.


Hráli jsme dvě a půl hodiny, tedy dost dlouho, neboť zejména Marcel, ale i Jenaaa dumali a dumali nad svými tahy. Možná udělali dobře, když se nakonec podíváme na výsledky hráčů, jako jsem zahrál já, když jsem nezdržoval hru, ale dělal unáhlené kroky.
Jenaaa nečekaně překvapil a udělal několik tahů, které nebyly vůbec špatné a poškodili zejména mne.
Marcel se na hraní patřičně připravil a jeho sběr bodů mu nakonec přinesl dost na to, aby byl nakonec druhý.
Martin hrál tu svou systematicky vypilovanou hru, která ho dovedla k vítězství.


Hraní to bylo dlouhé, ale určitě ne nudné. Stejně jako Marcel, tak i Endymion hrál Blood Rage podruhé v životě a tentokrát si hru užíval, když při prvním hraní byl doslova znechucen po špatně odehraných tazích v prvním věku. Tentokrát se mu dařilo o poznání lépe a hra nakonec skončila následovně:
1. Martin 124 bodů
2. Marcel 103 bodů
3. Endymion 97 bodů
4. Jenaaa 78 bodů
5. Deth 61 bodů.

Další sezení se odehrálo až 5. září 2018 a to jsme ve třech zahráli Great Western Trail: Cesta na západ. U hry jsme strávili docela dost času a to dvě a čtvrt hodiny.


Jak Martin, tak i já jsme se soustředili na vylepšování balíčku stáda a tím k dodávání zboží do vzdálených měst. Martinovi to šlo ovšem o poznání lépe než mě.
Jenaaa se soustředil na odstraňování nebezpečí s tím, že si bude plnit úkoly, což mu nakonec moc nevyšlo. Naprosto nelogicky Jenaaa nepoužíval akce, které umožňují měnit karty v ruce a podle toho taky nasbíral záporné body za dodávky do nedaleko vzdálených měst.
Ač už na této hře mám něco nahrané, opět jsme se nevyvarovali chybnému hraní jednoho pravidla, ale naštěstí to nemělo vliv na konečné bodování.

Závěrečné skóre:
1. Martin 53 bodů
2. Deth 43 bodů
3. Jenaaa 33 bodů.

V posledním tahu jsem udělal jednu chybu, která mě stála zisk 6 vítězných bodů, ale jak shora vidět, pořadí by bylo stále stejné, i kdybych ty body získal.

Žádné komentáře: