čtvrtek 20. září 2018

Co takhle zkusit... Pandemic

Dnes moji upoutávku na hru pojmu ještě více obrazem, než bývá mým zvykem, ale snad to vadit nebude.
Hra o které tu je řeč, je kooperativní hra, respektive díky rozšíření Nové hrozby hra semi-kooperativní.
První vydání hry Pandemic pamatuje již rok 2008 a už to vydala společnost Mindok v češtině a když se o objevila druhá edice, tak i tu Mindok v roce 2015 vydal v češtině.


Nová edice je na pohled určitě hezčí, než ta původní, jejíž jsem vlastníkem a protože jde o hru velmi zábavnou, tak chci představit i edici druhou.  Zde se v podstatě nic krom vzhledu a komponent nemění, jen je k dispozici více rozšíření. O těch se nebudu rozepisovat, protože sem přidávám i obrázky zadních stran krabice těchto rozšíření, kde veškeré potřebné informace jsou již uvedené.
Pouze si připomeneme, že Pandemic je pro 2-4 hráče s hrací dobou 45 min. a cílem hráčů je vynalézt lék na čtyři choroby, které je třeba vymýtit z planety Země. K tomu využíváte schopností různých profesí a cestování po velkých městech světa.


Toto rozšíření Nové hrozby umožňuje hru až 5 hráčů a hru jednoho proti až čtyřem protihráčům.


Nové hrozby vydal Mindok v roce 2015.


Rozšíření Laboratoř dokonce umožňuje hru až 6 hráčů, kteří mohou zkusit hru ve dvojicích.


Laboratoř vydala společnost Mindok v roce 2016.


Stav ohrožení je nejnovější rozšíření, které vydal Mindok v letošním roce 2018. Zde vstupuje do hry nová infekce, která je přenosná na zvířata a přináší další těžkou výzvu pro hráče.


Na závěr musím přiznat, že mi je trochu líto, že již mám starší edici Pandemicu s rozšířením Nové hrozby. Kdybych jej neměl, určitě bych si koupil edici novou "vymazlenější" a to se všemi rozšířeními. Do hry přichází nové scénáře, karty rolí i událostí.

Žádné komentáře: