úterý 9. října 2018

Co takhle zkusit... Root

Roots Bloody Roots, Roots Bloody Roots...
No, nedalo mi to, aby při příležitosti představení hry Root patřily první řádky slovům z písničky Brazilské kapely Sepultura. Metalista se nezapře 😃 .
Tak a teď už vážně. O hře Root něco málo vím teprve několik málo dní a to v souvislosti s tím, že se vyrojily spekulace, že vyjde v češtině. No a včera již společnost Fox in the Box vydání v češtině potvrdila a to dokonce i vydání rozšíření.


A není ta hra moc ošklivá na to, abych si ji pořídil? Ano, není zrovna mým šálkem kávy její grafické zpracování a proto mě musí více než dost oslovit herními mechanismy. Jo, jo, stalo se.


Root je v první řadě válečná hra, která je z pohledu jednotlivých "zvířátek" za která hrajete velmi asymetrická. Asymetrickou hru si zpravidla představuji tak, že několik spoluhráčů hraje proti jednomu protihráči, který je tzv. Pánem jeskyně. Zde je vše úplně jinak.
Každé zvířátku má absolutně jinou herní mechaniku, než jiné. Máte jiní počet postaviček, jiný průběh herního kola, jiné cíle atd.
Spolu s rozšířením budeme mít k dispozici 6 různých zvířátek.



Root je v základu určena pro 2-4 hráče s hrací dobou 60-90 minut. Pravidla hry mají pouze 12 stran, ale hra není určena pro začínající hráče. Doporučený věk hráčů je od 10 let. Pokud se vám omrzí hrát na herním plánu, který je na obrázcích zde, tak vězte, že na druhé straně je zimní mapa.
Spolu s rozšířením si hru zahraje až 6 hráčů a hru sólo.


Závěrem již jen dodám, že Root je pro mě nyní nejočekávanější hrou pro příští rok. Dokonce více očekávanou, než Nemesis.
Hru mám v plánu si předobjednat přímo u Fox in the Box ZDE. Cena hry je 1725,-Kč za základní hru včetně rozšíření.
Koho zajímá více o hře a chce ji vidět rozloženou na stole, potom mrkněte na Deskofobii ZDE.

Žádné komentáře: