sobota 16. května 2020

Co takhle zkusit... Paladinové Západního království

Už více jak rok tomu je, co jsem se ZDE zmiňoval o hře Architekti Západního království. Tuto hru jsem si chtěl původně pořídit, ale nakonec jsem od předobjednávky ustoupil. Architekti jsou první hrou z chystané trilogie podobně zaměřených her dvojice autorů Shem Phillips a S. J. Macdonald.
Dnes si povíme o hře, která je druhá v pořadí a již byla vydána narozdíl od hry třetí v pořadí, která se jmenuje Vikomti Západního království a objeví se na pultech obchodů zřejmě v srpnu letošního roku.
Celou trilogii a dokonce i s rozšířeními v češtině přináší na náš herní trh společnost Tlama games.



Paladinové Západního království jsou hrou, která by vám měla rozpohybovat mozkové závity na dobu cca 90-12 minut v závislosti na počtu hráčů. Zahrajete si v počtu 1-4 hráči.
Vašim úkolem je sjednotit své poddané ve městě, stavět opevnění, bránit se proti nepřátelům a šířit víru po celém území. K tomu vám budou pomáhat paladinové, které si vybíráte na začátku každého ze sedmi herních kol.


Cílem hry je získat více vítězných bodů, než vaši soupeři. Body, jak už to u takových to her (systém umisťování dělníků) bývá získáváte z několika různých činností jako je stavba opevnění, vysílání misionářů, bojem s cizinci.
Ve hře je dost možností jaké akce provádět, však také pravidla hry mají 25 stran pro hru více hráčů a protože lze hrát i sólo, jsou zde i pravidla pro tuto variantu, která mají dalších 10 stran.
Hru můžete pořídit v částce do tisíce korun.

2 komentáře:

Endymion řekl(a)...

Mam pnp verzi. Hra celkem slozita a zabere moc mista na stole.

David Martinek alias Deth řekl(a)...

Já už mám originál verzi, ale kdo ví, kdy se dostanu k hraní.