sobota 25. července 2009

Co takhle zkusit deskové hry? Dnes Poštovní kurýr

Ve hře Poštovní kurýr (v originále Thurn und Taxis) stavíte poštovní síť mezi městy v Německu a v přilehlých zemích. Možností, jak můžete získávat body, je v téhle hře spousta - můžete se soustředit na nejdelší cesty a sbírat bonusy tímto způsobem či zabezpečit celou spolkovou zemi a být za to odměněn. Zvláštní bonus je i za to, když vaše společnost má pobočky ve všech zemích ve hře. Způsobů, jak se dá Poštovní kurýr vyhrát, je tak skutečně hodně, což zajišťuje opravdu vysokou znovuhratelnost. Poštovního kurýra si prostě oblíbíte, ne nadarmo získal ocenění Hra roku 2007 v České republice a o rok dříve v Německu. Na serveru BGG je hra na 119 místě žebříčku.
Autor: Andreas Seyfarth, Karen Seyfarth (San Juan, Portoriko, Vzducholodě)
Hrací doba: 30-70 minut
Počet hráčů: 2-4
Doporučený věk: od 10 let
Jazyk: kompletně v češtině
Tato hra se co nevidět objeví v mé sbírce, tak snad nebudu zklamán já ani mí nejbližší.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

fishbone: tahle hra me spise zklamala. V podstate si kazdy stavi svoji cestu a obcas nekomu zaskodi, kdyz mu vezme kartu. Komunikacni hra to proste neni...kazdy si hrabe proste na svem pisecku:)

David Martinek alias Deth řekl(a)...

Uvidíme, já jsem stejný názor, jako máš ty už taky někde četl, ale zase vzhledem k jednoduchosti hry vím, že bychom ji mohli hrát doma všichni 4 (tedy i s dětmi 6 a 8 let) a to by mohlo být fajn.
Hru už mám doma, ale schovám ji na Ježíška.