neděle 12. července 2009

Co takhle zkusit karetní hry? Dnes San Juan a Královské rošády

San Juan je vydařená karetní hra s podobným námětem jako oblíbené deskové Portoriko. Ostatně autor obou her je Andreas Seyfarth. Také zde naleznete produkční budovy, stejně tak jako další známé budovy z Portorika. A úřady, do kterých se každé kolo můžete dostat, jsou též obdobné. Narozdíl od svého deskového bratříčka je však San Juan o něco odlehčenější, co se týče strategie, míra náhody je vyšší. Na druhou stranu si vystačíte s balíčkem karet. San Juan je velmi dobrá hra, a to především pro dva hráče, což se cení. O jejím úspěchu svědčí to, že inspirovala například výborné vesmírné Race for the Galaxy.
Autor: Andreas Seyfarth (Portoriko, Poštovní kurýr)
Hrací doba: 40-70 minut
Počet hráčů: 2-4
Doporučený věk: od 10 let
Jazyk: kompletně v češtině


Královské rošády jsou karetní hrou, kde se na královském dvoře vykládáním karet a získáváním vlivu snažíte zmocnit bodovacích karet. Ale pozor, existuje i spousta karet speciálních, máte tak spoustu prostoru pro intriky a blafování! Celá hra je poměrně jednoduchá a především zábavná, protože se vždy snažíte obelstít své protivníky.
Autor: Lutz Stepponat
Hrací doba: 25-45 minut
Počet hráčů: 2-6
Doporučený věk: od 8 let
Jazyk: kompletně v češtině

zdroj http://www.planetaher.cz/

K těmto dvěma hrám musím podotknout, že San Juan mě oslovil svým výtvarným provedením a po přečtení pravidel o něm uvažuji a to i přes to, že již mám objednanou hru Dobyvatelé vesmíru, která má obdobný herní koncept.
Pokud jde o Královské rošády, tak ty si oblíbyli mé děti (6 a 8 let) a tak je asi jen otázkou času, kdy si je pořídím, protože zkušební hry jsme hráli s vypůjčenou hrou.

Žádné komentáře: