pátek 19. března 2010

Co takhle zkusit deskové hry? Dnes World Without End

Hra, která jako by vypadla z oka Pilířům země. Ano, takový je první pohled na tuto deskovou hru, za kterou stojí stejní lidé, jako za zmiňovanými Pilířemi. I proto se můžeme těšit na obdobnou hratelnost, ovšem zde již patřičně doladěnou.
O tom, zda se hra objeví v českých obchodech v češtině není zatím nic konkrétního známo, ale my budeme doufat, že se tak stane.
Protože je hra na trhu krátkou dobu, nemá cenu se zde zmiňovat, jak si vede ve světových žebříčcích, ale k tomu se určitě někdy v budoucnu vrátím.
World Without End je desková hra založená na pokračování románu Pilíře Země od Kena Folleta. Odehrává se ve stejné lokaci jako Pilíře, ale o 200 let později. Hráči jsou občany města Kingbridge a podílejí se na jeho stavbě, na obchodu, na církevních věcech, medických znalostech či na shánění potravy, za což vše získávají vítězné body. Na konci vítězí ten, kdo jich má nejvíc, jak už to tak bývá;) Hra má snad ještě lepší grafiku než Pilíře a pokud se vám Pilíře líbily, bude se vám určitě líbit také.
Autoři: Micheal Rieneck, Stefan Stadler
Hrací doba: 90 minut
Počet hráčů: 2-4
Doporučený věk: od 12 let
Jazyk: anglicky, hrací komponenty obsahují text

Žádné komentáře: