pondělí 29. března 2010

Co takhle zkusit karetní hry? Dnes Summoner Wars

Dnes se podíváme na karetní hru s v pěkném grafickém kabátku, která se hraje na mapě s obdélníkovými políčky. Jde o hru, které byly doposud vydány dvě balení s názvy Elves vs Orcs a Dwarves vs Goblins, z čehož jasně vyplývá, čím se balení mezi sebou liší.
Mě tato hra hned zpočástku oslovila pěkným vyvedením karet, zklamala slabým papírem z něhož je mapa. Když jsem si o hře přečetl první dojmy hráčů, kteří hru sice chválili, ale díky tomu jsme poznal herní mechanismy, tak mi již nepříjde tato hra tak atraktivní. I přes to si myslím, že je dobré na takovou hru upozornit.


Summoner Wars: je originální kombinace karetní hry s lehkou taktickou válečnou hrou. Hráči jsou v roli summonerů, tedy vyvolávačů, kteří na bitevní pole přivolávají různé postavy, které se po něm posléze pohybují a bojují. Navíc za poražené nepřátele a odložené karty získávají manu, která jim umožní přivolat další posily. Je tak nutno kombinovat hand management s taktickými schopnostmi na plánu a využití speciálních schopností jednotek. V tomto balení jsou frakce trpaslíků, kteří ja známo vydrží a mají tak hodně životů, a goblinů, kteří jsou sice slabí a zbabělí, ale je jich hodně. Navíc takový berserkr se ohání na všechny strany kolem sebe, a tak dostane-li se do bitevní vřavy, tak se soupeř musí obávat. Summoner Wars se rychle stalo hitem Planety, rasy jsou rozdílné a tudíž za každou musíte hrát jinak a navíc je celý systém velmi originální. V budoucnu lze navíc očekávat vydání rozšiřujících balíčků do hry, které přinesou nové jednotky a hrdiny.
Autor: Colby Dauch
Hrací doba: 30 minut
Počet hráčů: 2-4
Doporučený věk: od 12 let
Jazyk: anglicky
Cena: 520,--Kč
(zdroj Planeta her)

Žádné komentáře: