středa 12. září 2012

Game of Thrones - nová karetní hra od FFG


Společnost Fantasy Flight Games oznámila vydání nové karetní hry Game of Thrones. Nejde o živou karetní hru, jak je tomu u hry A Game of Thrones: The Card Game, ale o novou nesběratelskou karetní hru, která využívá popularity seriálu. I proto jsou jako obrázky na kartách použity fotografie z filmu.


Hráči se mohou těšit na takřka stejný herní mechanismu, který používá sběratelská karetní hra. Ovšem zde máte pro hru připravené dva padesáti karetní balíčky, které budete ke hře používat. Více o hře najdete ZDE.
Když srovnám grafickou stránku, tak se mi tedy mnohem více líbí karty ve sběratelské hře, ovšem nic proti použití fotografií, spíše se mi nelíbí sladění barev na kartách. Důležité ovšem bude, jak moc bude hra hratelná.
Osobně očekávám, že nezůstane pouze u vydání pouze této "krabice", ale když bude hra úspěšná, tak bych očekával přidání dalších dvou rodů a případně dalších a dalších rodů, jako rozšíření této hry.
Na závěr musím ještě uvést, že v případě, pokud by byla hra vydána v češtině, bych si ji určitě koupil :-). Konečně bych měl doma velmi zajímavou konfliktní karetní hru, kterou bych mohl a rád hrál s dětmi.
Hra by měla být vydána ještě letos a to ve čtvrtém čtvrtletí a hru nepůjde kombinovat s již vydanými kartami A Game of Thrones: The Card Game.

Žádné komentáře: