sobota 22. září 2012

Ohlédnutí za hraním Descent

Včera to bylo teprve podruhé, co jsme si zahráli Descent: Journey in the Dark, od doby, kdy jsem tuto skvělou stolní hru koupil. 
Sešli jsme se čtyři a po domluvě o úpravě pravidel se pustili do hraní. Major jako Overlord, Deth s bijcem Trenloe the Strong, Jenaaa s kouzelnicí Andira Runehand a Endymion s všestranným Lindelem. 


Postup, dopředu připravenou mapou byl až do poslední komnaty vcelku poklidný. Andira léčila stále zraněného Lindela pomocí Ptáka Ohniváka a Trenloe si v klidu procházel podzemím bez ztráty kytičky. Vzhledem k naší domluvě úpravy pravidel vše nasvědčovalo tomu, že Overlord nebude mít šanci. Ovšem nakonec se ukázalo, jak je Descent náročnou hrou. Když hrdinové postoupili do poslední komnaty po otevření runou zavřených dveří, tak se rozjelo Inferno. Hrdinové nebyli dost nabušení, snad kromě Trenloe a tak nedokázali nestvůry ohrozit a do zad se jim řítila kvanta dalších nepřátel. 
Nakonec jsme hru nedohráli po 3 a čtvrt hodině, neboť postupně odpadávali hráči, Endymion z předem daných důvodů a Jenaaa následně, protože ho hra přestala bavit. V tu dobu bylo zřejmé, že by hrdinové prohráli protože Overlord měl již jasnou převahu a bylo otázkou času, kdy dílo zkázy dokončí. 
Pro příště určitě pozměníme modifikaci pravidel.
Za sebe můžu říct, že se těším na další dobrodružství na jiné mapě. 

Žádné komentáře: