neděle 10. března 2013

V březnu přichází Relic

Již tento měsíc by se měl na pultech obchodů (za mořem, u nás tak o měsíc později) objevit další počin společnosti Fantasy Flight Games s názvem Relic.


Komu bude tato hra pro 2-4 hráče s hrací dobou 2-3 hodiny určena? Určitě každému, kdo si oblíbil Talisman, ale není velkým příznivcem klasického fantasy. Herní mechanismus totiž v Relicu Talisman úspěšně vykrádá, ale to není na škodu, zejména v případě, že jste fanoušky světa Warhammer 40.000. Ve hře povedete k vítězství mocné hrdiny tohoto světa. Klasicky se budete pohybovat po mapě po hodu kostkou a na základě hodnoty na kostce se posunete směrem vlevo nebo vpravo a pak odhalíte kartu dobrodružství, které na vás, na tom kterém místě čeká. Narozdíl od Talismanu zde máte 3 balíčky karet dobrodružství. V každém sektoru tak na vás budou čekat poněkud odlišní nepřátelé.


Hráč si na začátku hry může vybrat z celkem 10 různých postav, tedy rozmanitost jednotlivých her bude značná. Jak už to tak bývá, tak hrdinové mají své vlastní unikátní schopnosti a s tím, jak se budou prokopávat drsným světem ve hře, tak budou získávat dovednosti nové.
Na začátku hry si zvolíte jeden z pěti scénářů a desku tohoto scénáře umístíte do středu hrací desky. Každý scénář je dostatečně odlišný od druhého, tak i zde se variabilita hry zvyšuje. V jednom scénáři např. budete prožívat holý souboj o život každý proti každému s tím, že jen někoho potkáte, s radostí jej budete drtit. V jiném je zase vaší cestou putování po vnitřní oblasti, kde se budete setkávat  s nepředstavitelně silnými nástrahami.


Na obrázcích výše vidíte snad všechny komponenty, které se ve hře objeví. Na obrázku níže vidíte detail karty jednoho z hrdinů a ukazatele jeho jednotlivých atributů.
Poslední je seznam ikon odměn, se kterými se ve hře můžeme setkat.
No, již jsou k dispozici i pravidla hry ke stažení ZDE, tak si každý může podrobně přečíst, o čem vlastně hra bude a zda to bude lepší a přitažlivější hra než Talisman, se kterým Relic chtě nechtě musíme srovnávat.


Já sám doma ještě nemám žádnou hru ze světa Warhammer 40.000, tak by se do sbírky hodila. Zase na druhou stranu, v případě, že nebude vydána v budoucnu v češtině, určitě mou sbírku nerozšíří. Ono totiž počešťování hry poněkud prodražuje a k tomu ještě mě už příliš nebaví se s tím vším piplat.

Žádné komentáře: