sobota 3. listopadu 2018

Co takhle zkusit... Chronicles of Crime

Máte rádi americký seriál, který je poněkud přitažený za vlasy, ale i tak se na něj docela příjemně dívá, a který nese název Kriminálka Miami, New York apod. Potom by jste se třeba rádi sami stali vyšetřovateli závažného zločinu a ten objasnili v roli jednoho z vyšetřovatelů, jako jsou doktor, forenzní specialista, vyšetřovatel nebo hacker. A aby se tak stalo, musíte si pořídit deskovou hru, která v hojné míře využívá aplikaci pro mobilní zařízení a nese název Chronicles of Crime.


Na začátku hry si vyberete v aplikaci scénář a můžete se pustit do hry. Vašim úkolem je dostat vraha v co nejkratším čase. K tomu všemu bude třeba využívat technologii skenování jednotlivých komponent, které v krabici fyzicky vlastníte. Tyto komponenty jako jsou postavy, lokace, stopy nebo třeba postavy na sobě mají QR kód a kombinací oskenovaných prvků se lze dostat ke kýženému cíli.


Hru Chronicles of Crime, která spatřilo světlo světa v roce 2018 si užijete v počtu 1-4 hráčů, přičemž délka jednoho scénáře se pohybuje v závislosti na kvalitách vyšetřovatele mezi 60-90 minutami. Doporučený věk od 14 let.
Co je škoda, že zatím žádný český vydavatel neoznámil, že bude hru s aplikací lokalizovat. Já jen doufám, že tomu tak bude, protože vše nasvědčuje tomu, že tahle hra bude pecka.
Další scénáře bude možné ke hře dokoupit např v rámci rozšíření, kdy v současné době tu máme dvě, jedno nese podtitul Noir a druhé Welcome to Redview.


Pokud mám v současné době zmínit jednu hru, kterou bych chtěl, aby byla vydána v češtině, potom je to právě tato.

Žádné komentáře: