pondělí 26. listopadu 2018

Co takhle zkusit... Detektiv: Po stopách zločinu

Není to tak dlouho, co jsem se zde zmiňoval o deskové hře, která hojně využívá mobilní aplikaci a zavede nás do světa vyšetřovatelů zločinů. Jednalo se o hru Chronicle of Crime (odkaz ZDE), kterou v příštím roce vydá společnost Mindok v češtině.


Dnes si ovšem povíme o hře, ve které se také ujmeme rolí vyšetřovatelů. kteří se snaží vyřešit konkrétní zločin. Jde o hru, jež vydala v češtině společnost REX hry a i zde se bez elektronického zařízení neobejdete. Tou hrou, jak nadpis napovídá, je hra známého autora Ignacy Trzewiczka s názevm Detektiv: Po stopách zločinu.
V této hře nebudete využívat žádnou aplikaci, ale přímo internetovou stránku, která slouží jako vaše databáze. Proto se neobejdete bez internetového připojení, a toto vše (elektronické zařízení + přístup na web) může spoustu hráčů odradit.


Kdo se výše uvedeného nezalekne, tak ten se může těšit na propátrávání starých složek, prohledávání míst činu, studování pitevních zpráv a třeba výslechy svědků. Toto vše vás povede směrem k objasnění případů, kterých je ve hře celkem pět. Během hraní v určeně době musíte nashromáždit co nejvíce informací, které vám budou složit při závěrečném vyhodnocení, zda jste byli úspěšní. Toto je vyřešeno odpověďmi na položené otázky.


Hru samotnou si můžete užít v počtu 1-5 hráčů s hrací dobou cca 150 minut na případ, ale raději počítejte s hrací dobou o nějaký ten čas delší. Doporučený věk je potom od 16 let.
Tak co, chcete si vyzkoušet hru na moderního detektiva, potom vám nezbude nic jiného, než si hru Detektiv: Po stopách zločinu pořídit. Cena hry se pohybuje okolo 1100,-Kč.

Ke hře vydali REX hry i neoprenovou podložku, která je jako hra lokalizovaná a dále lze ke hře dokoupit i sadu dřevěných žetonů. Tyto komponenty vidíte na obrázcích níže.



Žádné komentáře: