neděle 11. listopadu 2018

Report z hraní: Caverna a Tzolk´in Mayský kalendář

Tento týden jsme se sešli k hraní deskovek dvakrát. Poprvé to bylo při hře Caverna 5.11.2018 a ve třech hráčích jsme razili štoly a kultivovali les za využívání výprav.
Nejšikovnější trpaslík byl Pavel, který hrál Cavernu poprvé a vyhrál docela s přehledem, přičemž jeho strategie na mince, pro kterou se rozhodl cca v poslední třetině hry, se ukázala jako správná. Pavel v podstatě úplně ignoroval výpravy, kdy já jsem se jim věnoval hojně a strategii na nich vystavěl Martin. Na Pavla to ovšem nestačilo.


Konečné skóre po 125 minutách:
1. Pavel 71 bodů
2. Martin 61 bodů
3. Deth 50 bodů.

Další den jsme se sešli 9.11.2018 a to ve čtyřech lidech s jedním nováčkem. Naše herní řady rozšířil totiž Filip. Po hodně dlouhé době si k nám přijel zahrát i Milan, který nás pěkně rozdrtil při hraní hry Tzolk´in Mayský kalendář.
Milan má v této hře již dost nahráno a to bylo vidět. Vůbec se nebál riskovat a ono se vlastně nakonec ukázalo, že jeho strategie ani nebyl žádný risk, ale dobrá kalkulace, která nám, zejména mě, chyběla.
Filip hrál Tzol´in prvně, ale nebylo to nějak zvlášť poznat. Martin si jel opět to svoje a ač to na první místo tentokrát nestačilo, druhé místo získal s přehledem.


Konečné skóre po 130 minutách:
1. Milan 80 bodů
2. Martin 62 bodů
3. - 4. Deth a Filip.

Žádné komentáře: