úterý 13. srpna 2019

Co takhle zkusit... Master of Orion: Desková hra

Ne nenechte se zmást, tato hra, ač název říká jinak, není ve své podstatě hrou deskovou, ale hrou karetní.



Tato hra spatřilo světlo světa v roce 2016 a u nás ji vydal v češtině Mindok. Jde o hru, která se snaží navázat na slávu počítačové hry totožného názvu a přejímá její grafické prvky. Nejde ovšem o hru tak hlubokou, ale o hru dostupnou širokému spektru hráčů, neboť má krátká a vcelku jednoduchá pravidla a také krátkou herní dobu.
A proč o této hře píši až nyní. No, protože hra to nebyla na našem trhu tak úspěšná a nyní se dostává do zajímavých slev. Lze ji zakoupit již od 460,-Kč.


Hru Master of Orion si zahrajete ve 2-4 hráčích a strávíte u ní cca 40-60 minut. Budete se pohybovat v univerzu, kde bude budovat svou civilizaci pomocí výstavby zařízení (karet), které vám mimo jiné přináší potraviny, kosmické lodě či nástroje. Také budete napadat soupeře a využívat podpory od rádců. Jinak základním herním mechanismem je "umisťování dělníků", jejichž počet záleží na tom, kolik máte zdrojů. Pomocí nich hrajete akce, které vám umožňují akce na hrací desce nebo akce na vyložených kartách. Vyhrává hráč, který nasbírá nejvíce vítězných bodů.

Žádné komentáře: