čtvrtek 22. srpna 2019

Co takhle zkusit... Siege Storm

Na podzim letošního roku 2019 se objeví na pultech obchodů v češtině karetní hra Siege Storm od společnosti Albi. Tato hra se zřejmě objeví v mé sbírce a proto si k ní řekneme několik slov.


Siege Storm je hra pro maximálně 2 hráče a obsahuje tři herní režimy a to hru sólo, hru kooperativní a hru kompetetivní. Hra se odehrává ve světě fantasy a jedna partie trvá mezi 15-30 minutami.
Karty v této hře představují vše, co vás jen napadne. Představují vaše životy, vaši manu, vaši knihovnu atd.


Když kartu táhnete do ruky, můžete ji buď zahrát nebo zahodit. Kartu můžete hrát pro její okamžitý efekt nebo vyložit a využívat její pasivní schopnost. Nejprve vás taková karta brání proti protihráči, následně, když se přesune na konec své cesty, budete s ní schopni buď zaútočit a vyvolat její účinek, nebo stane se vaší oporou (manou), případně může zůstat na půli cesty a nadále funguje její pasivní schopnost.


Tak jak to u takových to karetních her bývá, tak ve hře budujete mocná komba, ekonomiku a nejrůznější další věci, které vám pomohou porazit protihráče nebo hru samotnou.
Když jste zasaženi, přicházíte o karty a když žádné nemáte, prohráváte. Ano, tento mechanismus známe již z české hry Rone.
Stejně jako jsem rozhodnutý pořídit letos od Albi Tapestry, tak zřejmě pořídím také "jejich" Siege Storm.

Žádné komentáře: