úterý 20. srpna 2019

Co takhle zkusit... Tapestry

Už 1.11.2019 by měla být v češtině dostupná hra vydavatelství Stonemaier Games (stojí za hrami Viticulture, Euphoria, Scythe, Na křídlech) s názvem Tapestry. O české vydání se postará společnost Albi.


Tapestry je asymetrická civilizační hra, kde hráči soupeří proti sobě a vyhrává ten, kdo získá nejvíce vítězných bodů. Herní doba bude mezi 90-120 minutami a hru si mohou užít hráči v počtu od 1 do 5. Doporučený věk je 12+ a pravidla by měla mít maximálně 4 strany.


Hra nás provede od nejstarší historie lidstva až do budoucnosti. Jednotlivé cesty, které si hráči v průběhu hry zvolí jsou odlišné od skutečných událostí, které se odehrály. Půjde tedy o hraní jedinečných civilizací.


Ve hře začínáte od nuly a postupně se zdokonalujete na čtyřech stupnicích pokroku, kterými jsou věda, technologie, průzkum a armáda.


Můžete se rozhodnout, že budete zlepšovat všechny ukazatele postupně a nebo se vydáte třeba jen jednou cestou, kterou dotáhnete k dokonalosti.


Ve hře také zlepšujete svůj příjem, budujete své hlavní město, využíváte asymetrických schopností, zvyšujete počet svých vítězných bodů a získáváte tapisérie, které vypráví příběh vaší civilizace.


Hra bude mimo jiné obsahovat 18 předbarvených miniatur o velikosti 28-70 mm.


Tapiserie obsahují celkem 117 karet.


Protože o hře toho není příliš známo, tak je toto představení zejména obrázkové, ale myslím, že i tak si člověk může nějakou představu o Tapestry vytvořit.


Za sebe mohu k celé hře dodat, že hra je pro mě jasná koupě a zřejmě si ji schovám pod vánoční stromeček. 

Žádné komentáře: