úterý 23. listopadu 2021

Report z hraní... Agricola (22.11.2021)

Dva dny od posledního hraní Agricoly s rozšířením Sedláci z  blat jsme si hráli tuto skvělou tématickou euro hru znovu. Tentokrát já (zelený), Lamiicek (modrý) a Kuba (přírodní barva dřeva). 

Toto není hra, kterou by mohl vyhrát nováček. Pravidla jsou sice velice jednoduchá, ale odehrát hru dobře, to není jen tak, což se potvrdilo a můžete to vidět na závěrečném bodování, kdy vyhrál opět nejzkušenější hráč. 

Na Lamiickovi bylo vidět, že již za sebou má alespoň jednu hru. Ač nakonec měl bodů stejně jako když jsme spolu hráli prvně, tak už jeho herní prostor vypadal více k světu. Stejně jako minule hrál na profese a malá a velká vybavení. I Kuba jich měl několik vyložených. Já pouze jednu profesi a jedno velké vybavení, které jsem přeměnil na malé vybavení. 

Na rozdíl od Lamiicka jsem včas začal shromažďovat vše potřebné, abych neztrácel na konci hry body. Kuba se v tom plácal a podle toho na konci hry také obdržel hodně záporných bodů. Hraní ve třech nám zabralo 100 minut, tak docela pohoda a hlavně skvělý zážitek a zavařený mozek. S živením členů rodiny jsme více méně neměli problémy, pouze Kuba jednou nebyl schopný vytopit všechny místnosti svého dřevěného domu. Já byl za vodou, dokonce jsem postavil dům kamenný. 


Konečné skóre:
1. Deth 48 bodů
2. Lamiicek 28 bodů
3. Kuba 22 bodů. 

Žádné komentáře: