středa 15. března 2023

Co takhle zkusit hru Northgard: Země nepoznané

Máte rádi hry s plastovými miniaturami za které neutratíte majlant. Máte rádi hry, ve kterých prozkoumáváte nová území. Máte rádi hry, ve které si to můžete naplno rozdat v bitvách proti protihráčům i volně pobíhajícím nestrůrám. Máte rádi hry, které jsou ovládané kartami a ještě k tomu tvoření takového balíčku karet? Potom by pro vás mohla být hra Northgard: Země nepoznané. 

Hráči v této hře představují vikingské náčelníky, kteří prahnou po moci a slávě, a právě proto vysílají své bojovníky, aby ovládli rozsáhlá území Northgardu.
Hráč, který získá při této činnosti buď tři území s velkou stavbou nebo nejvíce vítězných bodů po sedmém kole hry, ten zvítězí. 

Co hráči ve hře dělají jsem napsal již v prvním odstavci, teď jen doplním jednu drobnost, která se mi líbí. Hráč, který pasuje dříve, tak si do balíčku karet vybírá z nabídky jako první, ale v kole prostě odehraje méně akcí. 
Jinak hráči ve hře v podstatě mají na výběr, v závislosti na kartách v ruce, tyto akce: 
- verbování, kdy hráči umisťují na mapu bojovníky
- stavba, kdy hráči umisťují na mapu stavby
- pohyb, kdy hráči přemisťují na mapě své jednotky
- průzkum, kdy hráči dobírají dílky mapy, které následně umisťují
- dobrání karet
- speciální akce, kdy hráči hrají speciální akce, které jsou hodně odlišné od výše uvedených a jsou zpravidla popsané na dané kartě.     
Ve hře máte možnost hrát až za šest různých klanů, které sice mají na začátku hry totožné startovní karty, ale během hry se mohou dostat k jedinečným kartám pro dané klan. 

Hra Notrhgart: Země nepoznané je určena pro 2-5 hráčů s hrací dobou 60-90 minut. Ve více hráčích zřejmě o něco více, než uvádí krabice. 
Kdo má zájem o tuto hru, potom si musí připravit částku okolo 1700,-Kč. 

Žádné komentáře: