sobota 6. května 2023

Co takhle zkusit hru Zelená planeta

Co nevidět (začátkem měsíce červen 2023) si budeme moci zakoupit hru Zelená planeta, která se jistojistě stane prodejním trhákem. Na žebříčku BGG je již na 292. místě, vydána byla v angličtině v letošním roce. 

Hru Zelená planeta si užijí hráči v počtu 1-5 a u hry stráví nějakých 45-90 minut v závislosti na tom, kolik lidí hrát bude. Ale jedno jisté je, hra se se zvyšujícím počtem hráčů příliš neprodlužuje. To je dáno tím, že v hlavní fázi hrají hráči současně, což je prvek, který já osobně nemám moc rád. Člověk potom jako by hru hrál sám. 

Už na první pohled může Zelená planeta připomínat hru Na křídlech. No, nebudeme chodit okolo horké kaše a přiznejme si, že ano, je zde silná, ale opravdu silná inspirace a jednotlivé akce, které hráči dělají, jako by hře Na křídlech z oka vypadly. 
Úkolem hráčů v Zelené planetě je ten, aby vytvořili fungující ekosystém, ovšem protože jde o karetní euro hru, tak se prostě hraje na vítězné body. Jak jinak. 


Hráči se mezi sebou v podstatě neovlivňují, mají jen nějaké společné úkoly, které plní, ale potom zase i úkoly osobní. Každý si v podstatě hraje na svém písečku. 

Zelená planeta je hra, která má silné ohlasy a určitě uspěje i na našem trhu. Hru u nás vydává Mindok. Ten také v rámci předobjednávek nabízí dost obsáhlé promo s žetony a kartami zdarma (obrázek níže). Proto, kdo by měl o tuto hru zájem, měl by určitě hru objednat v rámci předobjednávek v eshopech, kde ke hře bonusový materiál nebízejí. Cena hry se pohybuje lehce nad 1200,-Kč.

Žádné komentáře: