pátek 14. července 2023

Report z hraní... Vinohrad: Toskánsko (12.7.2023)

Poté, co jsme si zahráli Vinohrad, tak o několik dnů později jsme si jej zahráli znovu, ale s nově vydaným rozšířením Toskánsko. Hráli jsme v poněkud pozměněné sestavě. Hráli jsme Deth - zelený, Korgis - fialový, Endymion - žlutý a Kuba - oranžový. 

Minule, také ve čtyřech, ale bez rozšíření jsme hráli celé čtyři roky, ale hráli jsme ani ne dvě hodiny. Tentokrát jsme sice hráli roků jen pět, ale zato nám hraní zabralo 140 minut. Přitom nám nepřipadalo, že hrajeme tak dlouho. 


Hraní bylo zajímavé v tom, že zejména Kuba se snažil využívat co nejvíce karty návštěvníků a nevyráběl víno. Podobně hrál i Endymion, ale zdaleka ne tolik na karty jako právě jmenovaný Kuba. 
Z uvedeného důvodu jsme se s Korgisem pasovali do role moravských vinařů a naše protihráče jsme označovali za pražské pepíky - překupníky s vínem. 


Kuba od začátku vedl viz. obrázek výše. Svůj náskok sice ke konci ztrácel, ale hru dotáhl do šťastného konce. Boj byl v podstatě jen o druhé místo mezi Korgisem a Dethem. 


Obrázek výše vypovídá vše o hraní Kuby. Žádná pole, proč ne, když jsem jen obchodník a ne vinař :-D.


Obrázek výše je pohledem na vinice Detha. 


Konečné skóre:
1. Kuba 33 bodů
2. Deth 27 bodů
3. Korgis 26 bodů
4. Endymion 22 bodů. 


Vinohrad s rozšířením Toskánsko každému fanouškovi této hry určitě doporučuji. Hru značně mění a dělá ji zase jiným směrem zajímavou. 

Žádné komentáře: