úterý 28. září 2010

Sonda do žebříčku her - BoardGameGeek top 10

Dnes se podívám na nejlepších 10 her nejvíce navštěvovaného serveru o deskových hrách na světě, serveru Board Game Geek.
O top ten se není potřeba více rozepisovat, když si obrázek rozkliknete, tak desítku nejúspěšnějších her uvidíte dostatečně čitelně. Je vidět, že se za poslední dobu nic zvláštního nezměnilo. Žádná z her vydaných v tomto roce se do této společnosti her nedostala.
Proto se podívám hlouběji do statistik, kde můžeme vidět několk stále stoupajích her jako jsou nyní na 14. místě War of the Ring. Z dalších, pro mě zajímavých her dále na 33. místě Chaos in the Old World, na 40. místě Runewars, 58. Descent: Journeys in the Dark, 84. Warhammer: Invasion.


Vzhledem k tomu, že zde hlasují tisíce lidí, tak změna v hodnocení her a jejich postupy a pády zde mají mnohem pomalejší tempo, než je tomu u serverů, které jsou mnohem méně navštěvované. Ovšem právě v žebříčku BGG neznamená, že hra která není zdaleka v první stovce, je hrou špatnou. Vždyť v databázi je nyní přes 45.000 her a jejich rozšíření.

Žádné komentáře: