sobota 2. října 2010

Novinka ze světa Memoir´44 se jmenuje Winter Wars

Společnost Days of Wonder představila další z rozšíření k válečné deskové hře Memoir´44, které nese název Winter Wars. Rozšíření bude podobně jako Terrain Pack bez figurek. To neznamená, že půjde o nezajímavé rozšíření, právě naopak.
Rozšíření obsahuje celkem 10 scénářů zaměřené na bitvu v Ardenách. Z toho k 6 scénářům není třeba dalších rozšíření. Dále hra obsahuje celkem 80 oboustranných dílků mapy, 20 karet pro hraní zimních scénářů, 80 karet rozkazů, které jsou speciálně určené pro hru s mapou rozšíření Breakthrough. Dále rozšíření obsahuje nová pravidla pro zimní bitvy a různé žetony znázorňující např. jednotky s minomety, kulometčíky apod.




Shrnutí: Mám takový pocit, že toto rozšíření je pro fandy hry Memoir´44 povinností koupit. Zejména ti, co již vlastní mapové rozšíření Breakthrough rozšíření Winter Wars ocení více, než kdokoliv jiný. Ale i ti co vlastní mapové rozšíření Winter/Desert maps, tak budou za toto rozšíření rádi.
Pro mě samotného je koupě jen otázkou času a vím, že v příštím roce si Winter Wars pořídím a určitě vydaných peněz litovat nebudu. Cena se dá očekávat okolo 650,-Kč.

1 komentář:

David Martinek alias Deth řekl(a)...

Na stránkách vydavatele jsou již pravidla k tomuto rozšíření.
Odkaz: http://cdn1.daysofwonder.com/memoir44/en/img/mm_ww_rules_en.pdf