středa 28. srpna 2013

Hlas Železného pasu ...

... tak se jmenuje v pořadí třetí oznámené velké rozšíření karetní hry Pán prstenů.
The Voice of Isengard expansion hráče obohatí nejen o 165 nových karet, ale zejména o tři nová dobrodružství, která mohou s tímto rozšířením prožít.


Tato expanze je další po Khazad-dum a Dědicech Númenoru, po které budou následovat další malá rozšíření v počtu obvyklých 6 ks.
Stejně jako v minulosti do hry přibude nové klíčové slovo, kterým  bude Time X, kdy mechanika bude spočívat v tom, že když bude odhalena karta s tímto klíčovým slovem, na kartu se položí žetony zdrojů, které se na konci každého kola odstraňují po jednom. Když je odstraněn poslední žeton, potom se spustí efektu uvedený na takové kartě. Karty s tímto klíčovým slovem nutí hráče rychle cestovat, neboť jak název Time X napovídá, bude hrdiny tlačit čas.


Jak jste postřehli na obrázku karet výše, tak do hry se dostane i nejmocnější z Istari, samotný Saruman bílý a když se podíváte na karty níže, tak pro změnu vidíme, že se ve hře objeví velmi užitečné události, jejichž moc je vykoupena zvyšováním hrozby přes klíčové slovo Doomed.


Po příjemné ochutnávce zbývá už jen doplnit, že Hlas Železného pasu se na pultech obchodů objeví v posledním čtvrtletí roku 2013.

Žádné komentáře: