neděle 23. října 2016

Co takhle zkusit ... Marco Polo

Marco Polo je desková hra z roku 2015, kterou na náš trh v češtině vydala společnost Albi a prodává se za cenu atakující hranici tísíce korun. Jde o hru s mechanismem umisťování figurek, která je určena pro 2-4 hráče s herní dobou okolo 90 minut.


Každý hráč má ve hře jiného cestovatele, respektive cestovatele s jinými schopnostmi, tedy i dle toho musí volit strategii, jak bude ve šlépějích Marca Pola postupovat.
Hra se hraje na pět kol, což vzhledem k možnostem, které se hráčům nabízejí není málo, jak by se podle číslovky mohlo zdát. Jak můžete vyčíst z obrázků, tak se ve hře háze často kostkami a ty do značné míry ovlivňují, co bude moci který hráč v daném kole provést.
Hráči získávají zdroje, vydělávají peníze, uzavírají obchody a cestují. Ten neúspěšnější cestovatel - stratég hru vyhrává.


Mě tato hra zaujala na první pohle svým grafickým ztvárněním. Po pročtení pravidel jsem ale v rozpacích a hru bych si domů pořídal zřejmě jen tehdy, když bych se k ní dostal v rámci nějakých slev.


YouTube kanál Deskofobie pro tuto hru vytvořil video recenzi, kterou si můžete pustit ZDE, pokud vás tato hra alespoň trošku zajímá.

Žádné komentáře: