neděle 18. února 2018

Co takhle zkusit... Realm of Wonder

Dnes si tu představíme hru z roku 2014, kterou jsem nenašel v žádném českém e-shopu :-( . Jde o hru pro 2-6 hráčů s udávanou hrací dobou 45 minut, ale počítejte s tím, že hru o které hovoříme, tedy Realm of Wonder budete hrát déle.


Líbivá grafika, otočná středová deska, příjemně vypadající figurky a k tomu prostředí fantasy, tak to je na první pohled Realm of Wonder.
Pravidla hry zabírají pouze 4 stránky, tak s učením nebude problém.
Cílem hry je jako první splnit králův úkol nebo sesadit krále tím, že zabijete 3 monstra nebo posbíráte 3 magické koule.
Každé herní kolo probíhá ve čtyřech krocích, kterými je zisk magických bodů, hraní karet pohybu, sesílání kozel a pohyb, který se odehrává na třech kontinentech, které se na mapě - herní desce nacházejí. Pozor, jak bylo naznačeno výše, tak středový kontinent se může pohybovat.
Během své cesty k cíli musí hráči bojovat proti nepřátelským postavám, tedy milovníci konfliktních her si přijdou na své. Krom toho bojujete i s příšerami a hledáte poklady.


Realm of Wonder je hra, která kombinuje několik herních mechanik počínaje kontrolou území, házení kostek a např. blafováním konče.
Ve hře si pak můžete zahrát za postavy jako je např. Golem, Yeti, Trol,
Mně se hra na první pohled opravdu líbí a vzhledem k tomu, že komponenty neobsahují text, tak je jazykově nezávislá a navíc na Zatrolených hrách si můžete stáhnout pravidla v češtině.


Ač je hra na serveru BGG až na celkové pozici 6045, tak kdyby byla k sehnání, určitě bych ji pořídil a rád vyzkoušel. 

Žádné komentáře: