čtvrtek 12. července 2018

Report z hraní... Rising Sun

Nastínění včerejšího hraní může znít asi takto: odehraných 135 minut plných smíchu spojených s nesmyslnými kroky některých (Kodl, Jenaaa) hráčů.


Kódl a Kája měli zájem zkusit Rising Sun, o kterém i přemýšleli, že by si jej mohli pořídit domů pro rodinné hraní. Sestavu doplnil Jenaaaa, kterému se v jeho první hře docela (na jeho poměry) dařilo.
Po vysvětlení pravidel jsme se pustili do uzavírání paktů, taktické manévrování na mapě a boje mezi klany.
Hned zpočátku nám ostatním začal, pokud jde o vítězné body, unikat Kódl s klanem Lotosu, přičemž ještě já s Želvami jsem pomálu zvládal sbírat vítězné body. S blížícím se koncem léta jsem se již dostal do vedení a i Kája s klanem Bonsaje začal získávat své první body. Jenaaa a jeho leklé ryby se držel stále na "pěkné" nule, se kterou to málem dotáhl až do konce hry. Zřejmě někde udělal chybu, když se mu podařilo nasbírat 14 bodů, doteď přemýšlí, jak se to stalo :-) .
Krok provedení jeho zrady Kódla v období podzimu bylo tak překvapivé, že nejen, že rozhodil samotného Kódla, ale následně i sebe, když zjistil, že svou už jen jednu volnou figurku kněze nemůže na herní plochu dostat. Zase na druhou stranu smích, který to vyvolala na rtech mých a Kájových je k nezaplacení.
Ovšem, když se vrátíme do období letního, tak i Kódl udělal proklatě neočekávaný krok, když z bodovaného území, které doposud nevlastnil, opustil na jiné nebodované území, čímž Jenaaa získal následně destičku za území, kterou ještě neměl a to dokonce bez boje (Edo). Kódl, za patřičného smíchu ostatních spoluhráčů mohl se svými jednotkami odpočívat na Hókaidó. A protože ani na podzim nebylo toto území bodované, tak ze svého chybného kroku neměl tuplem radost.


Shrnuto a podtrženo, bavili jsme se u hry dost, někteří ovšem více, než ti druzí :-D .
Konečné skóre:
1. Deth 52 bodů - klan Želvy
2. Kája 31 bodů - klan Bonsaje
3. Kódl 19 bodů - klan Lotosu
4. Jenaaa 14 bodů - klan Ryby

Žádné komentáře: