sobota 9. února 2019

Co takhle zkusit... Wingspan (Na křídlech)

Dnes tu máme krátké upozornění na hru, která pokud bude vydána někdy v češtině, tak se stane horkým kandidátem na to, aby se usídlila v mé sbírce. Fakt mě moc láká.


Hra Wingspan je hrou vydavatelství Stonemaier Games pro 1-5 hráčů s hrací dobou cca 40-70 minut. Hraje se na čtyři herní kola, během kterých se jako vědci, pozorovatelé ptáků, ornitologové či sběratelé snažíte objevit a přilákat ty nejvzácnější ptáky do své přírodní rezervace, kde máte místo až pro 15 ptáků. Každý takový pták vám rozšiřuje kombinaci na jednom ze tří různých prostředí (lesy, louky, voda) na vaši herní desce. Jde o:
1. získání žetonů jídla,
2. získání vajec,
3.získání unikátní karty některého z ptáků,
4. zahrání jedné karty ptáka.


Tím jak karty ptáků na herní desku umisťujete, tak se vám zvyšuje zisk při zahrání akce v daném řádku a také odehrajete schopnosti, které jsou na jednotlivých, v daném řádku umístěných, kartách. Tím vznikají různá komba, jak je známe např. ze Marsu - Teraformace, nebo Settlerů.
Hraje se na vítězné body, které hráči získávají z karet umístěných ptáků a také z karet úkolů. Mimo to hráči získávají body už v průběhu hry na konci každého kola za to, jak si vedli v daném odehraném kole.


Anglická verze hry se prodává za přibližně 1200,-Kč, ale já doufám, že se překladu a vydání v ČR ujme některý z českých vydavatelů a třeba i cena bude přívětivější. Hlavně, aby hru někdo v mém rodném jazyce vydal.
Edit 13.2.2019: podle nepřímého odhalení "Joubcastu" (YouTube kanál) je zřejmé, že se české verze dočkáme.

Žádné komentáře: