neděle 3. března 2019

Co takhle zkusit... Black Orchestra (Atentát na Hitlera)

Právě před hodinou oznámila společnost REX hry, že vydají tématickou kooperativní hru z 2. světové války, kterou by mohli udělat radost v naší herní skupině hráči Jenaaa.


Black Orchestra je hra pro 1-5 hráčů s hrací dobou okolo 90 minut, pro hráče od 14 let.
Hráči si nejprve vyberou historickou postavu, která se podílí na spiknutí proti Hitlerovi. Motivace a věrnost svému přesvědčení je vaší zbraní. Čelíte neskutečné hrozbě, přičemž inspirujete své přátele. Využíváte svých speciálních schopností, aby jste splnili svůj cíl.


Vaše kroky ovšem mohou vést k podezřením úřadů a může se stát, že se o vás bude zajímat gestapo, které provádí rutinní zásahy a všichni podezřelí hráči budou zatčeni a vyslýcháni.


Ve svém tahu mohou hráči provádět tři akce, jako například pohyb, vyhledání předmětu nebo tažení karty, případně za cenu jedné akce hodit kostkou a tak získat akcí více, nebo také zvýšit podezření gestapa. Takové je již riziko zvolené volby.


Po provedení akcí se vylosuje karta událostí, která určí další směřování hry. Hraje se na sedm etap (kol), která jsou reprezentována právě kartami událostí. Tyto karty odpovídají chronologicky událostem, které se ve 2. sv. válce odehrály.


Pokud chcete vyhrát, musíte splnit podmínky uvedené na kartě zápletky jako např. dostat Hitlera do požadované oblasti a mít určené věci jako třeba rozbušku, pojistku atd. Následně se pokusíte zabít Hitlera a pokud se vám to za využití kostek a karet podaří, vyhráváte hru.


Cizojazyčná verze hry se prodává za cca 1600,-Kč, tak uvidíme jakou cenovku ponese počeštěná verze a kdy se na pultech obchodů objeví. 

Žádné komentáře: